Synes du også, at det er trælst, at forbipasserende og naboer har indkig i din have? Eller savner du noget grønt omkring dig, når det bliver køligere udendørs? En stor fordel ved en laurbærhæk er, at den aldrig taber sine blade og altid er flot grøn og tæt. Med en Prunus laurocerasus er du derfor garanteret et grønt udemiljø og privatliv uanset årstiden. En anden fordel er også, at der ikke skal rives blade sammen i løbet af efteråret.

En populær plante til anlæggelse af en ny hæk eller som rumadskillelse i haven er en buksbom. Desværre har denne plante været plaget af flere sygdomme siden 2005. Flere og flere mennesker er derfor på udkig efter et godt alternativ, der kan erstatte den udsatte buksbom. Laurbærhækken er et rigtig godt alternativ til buksbom. Denne nemme hækplante laurbærkirsebær er altid flot grøn og tæt, og er derfor perfekt til afskærmning af haven.

Hvornår skal man beskære en laurbærtræ?

Det bedste tidspunkt at beskære laurbærtræer er om foråret (marts-april) og igen i august-september. Det er nødvendigt at beskære to gange om året for at få en tæt hæk.

Den første beskæring er om foråret, lige før grenene begynder at spire. Snart vil du ikke længere lægge mærke til beskæringen, fordi de nye blade vil dække snittene. I foråret skal du også fjerne døde grene og grene med brune blade. Hvis du skal fjerne tykkere grene, kan du bruge en sav.

Den anden beskæring sker i sensommeren. Der er vokset nye skud på grenene, så klip hækken i september. Så vil din laurbærhæk gå ind i vinteren med en stram form.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *