Magnoliaen bærer de største blomster af alle de buske, der kan blomstre i vores klima. Denne blomstring er en vidunderlig meddelelse om, at foråret er begyndt eller er ved at begynde i vores land. Nogle magnolier blomstrer allerede i marts. Magnolietræet kræver relativt lidt pleje, og der findes hybrider, som også er velegnede til en mindre have. Magnolien er mere alsidig, end mange tror, og den er ikke kun smuk om foråret.

De bedst kendte arter
Den mest kendte er Magnolia Soulangeana. Den kan blive op til fem meter høj og blomstrer usædvanligt rigt. Der findes forskellige farvesorter, men hvid og pink eller en kombination af disse er de mest almindelige. Hvis du har en mindre have, vil Magnolia Soulangeana hurtigt blive for stor, og du bør vælge en af de mindre hybrider:

Magnolia Susan. Denne amerikanske busk bliver maksimalt 2 meter høj, og dens blomster er særligt smukke lyserøde med en lysere farve på indersiden. Den amerikanske nyankomne ses i stigende grad i hollandske haver.
Magnolia Stellata. De stjerneformede blomster lyser op i enhver have om foråret. Busken forbliver ret lille.
Magnolia Yellow River. De gule blomster er meget iøjnefaldende, og busken bliver ikke stor. Denne art er mindre almindelig i vores land.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *