Hvornår skal man så solsikker?
Såning af solsikker er noget, du skal gøre med omhu, som det er tilfældet med alle andre planter. Det vigtigste er, hvornår man skal så. Solsikke, Helianthus annuus, kan sås fra marts og frem. Hvis du sår før såning, får du hurtigere resultater. Men hvis du vil så dem direkte udenfor, er det bedst at gøre det i maj. De kan også sås i april, men husk, at solsikker har brug for meget sol.

Hvor er det bedste sted at så solsikker?
Solsikker kan sås både i potter og i jorden. Når blomsten er i fuldt flor, har den dog brug for tilstrækkelig jord, så vælg en potte, der er stor nok. Et ca. 1-2 cm dybt hul er tilstrækkeligt til frøene. Vand den straks efter såning. Hold desuden øje med, hvornår jorden er tør, for næsten alle planter har brug for en masse vand for at spire.

Hvordan sår man solsikker?
Som sagt kan du så solsikker i potter eller i jorden. Et hul på 1-2 centimeter er dybt nok. Men det er ikke det eneste, du skal tage hensyn til. Det er også vigtigt at plante dem med tilstrækkelig stor afstand, så planterne har plads nok til at udvikle sig. Der skal være ca. 20 cm mellem dem. Har du valgt en gigantisk sort? På længere sigt skal du så tilføje stænger for at støtte dem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *